Coquilles met mango sojasaus

Voorgerecht
  

under-heading

Coquilles met mango sojasaus

Ingredienten

12 coquilles
1 rijpe mango
boter
½ rode Spaanse peper, fijngesneden en zaadjes verwijderd
½ sjalotje fijngesnipperd
20 ml sojasaus
3 takjes tijm, blaadjes van takjes geritst
zwarte peper

Bereiding

Schil de mango en pureer de helft van het vruchtvlees met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
Snij de overgebleven mango in kleine blokjes.

Verwarm wat boter in een koekenpan en fruit de sjalot en de Spaanse peper een paar minuten. Zorg ervoor dat de sjalot niet bruin wordt.
Voeg de gepureerde mango, de sojasaus en de tijmblaadjes toe.
Laat het geheel een paar minuten sudderen. Proef en breng op smaak met wat zwarte peper. Proef opnieuw en breng de saus indien nodig beter op smaak. Mocht je de sojasaus overheersen (ieder merk is anders) voeg dan eventueel een beetje gembersiroop toe of als je dit niet in huis hebt gewoon wat suiker. Voeg de mangoblokjes toe en roer die goed door de saus. Houd de saus warm of zet weg tot gebruik later op de dag.

Verhit de boter voor de coquilles op middelhoog vuur. Bestrooi de coquilles met wat zout. Als de boter in de pan goed warm is leg dan de coquilles in de pan.
Leg ze in een bepaalde volgorde zodat je weet welke je het eerste moet draaien en welke er als eerste uit moet.
Bak ze 1,5 -2 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) tot ze mooi goudbruin zijn.
Coquilles mogen nog een beetje rauw van binnen zijn.

Haal de coquilles uit de pan zodat ze niet doorgaren als je de saus op de borden legt.

Schep wat van de saus op voorverwarmde borden en leg hier de coquilles bovenop.
Garneer eventueel af met nog wat tijmblaadjes en serveer direct.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Diner bij Oscar en Dorine
print : Afdrukken