Citroen vanille boter

Saus / Dressing
  

under-heading

Citroen vanille boter

Ingredienten

1 citroen
1 vanillestokje
80 gram boter
Zout, van de molen
Zwarte peper, van de molen
1 eetlepel dille
1 eetlepel peterselie

Bereiding

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de de vanille eruit.
Schil de citroen tot op het vruchtvlees.
Snij de partjes citroen tussen de vliesjes uit.

Smelt boter in een pan en verwarm tot licht gebruind. Voeg de citroenpartjes toe en verwarm net zo lang totdat de citroenpartjes uit elkaar vallen.
Breng de citroenboter op smaak met zeezout en vers gemalen peper.

Was de dille en peterselie en dep deze droog. Hak de peterselie en dille fijn en voeg toe aan de citroenboter. Zet weg tot gebruik.

Serveertip:
Heelijk bij zalmforel.

Algemeen


persons : 2 personen
time : 15 minuten
book : Tv programma Die Kuchenschlacht
print : Afdrukken