Chioggia biet

Tips
  

under-heading

Chioggia biet

Ingredienten

Chioggia bietjes

Bereiding

Een biet die op dit moment erg hip en trendy is, is de Chioggia biet.
Hij komt oorspronkelijk uit het Italiaanse Chioggia in de regio Venetië.
Als je de biet doorsnijdt, zie je prachtige ringen. Hij is een beetje zoeter en wat verfijnder van smaak dan de gewone rode biet.

Ik vindt hem een beetje naar een radijsje smaken, maar dan net iets minder scherp.
Je kunt de Chioggia rauw gebruiken als garnering of in een salade, het is een echte blikvanger.

Je kunt de biet uiteraard ook op de traditionele manier koken of roosteren in de oven. Wanneer je de biet kookt behoud hij zijn heerlijke smaak, maar de kleuren worden wat fletser.

De rode Chioggia kon ik al langer, de gele had ik nog nooit eerder gekocht.

Algemeen


persons : nvt
time : nvt
book : nvt
print : Afdrukken