Chili olie

Saus / Dressing
  

under-heading

Chili olie

Ingredienten

180 ml zonnebloemolie
50 gr sjalot fijngesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 theelepel geschilde en grof gehakte verse gember
½ rode chilipeper, grof gehakt met zaadjes
½ steranijs
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel tomatenpuree
geraspte schil van ½ citroen

Bereiding

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een kleine pan. Voeg de sjalot, knoflook, gember, chilipeper, steranijs en kerriepoeder toe en smoor alles 5 minuten op een laag vuur. Roer af en toe tot de ui glazig is. Bak de tomatenpuree 2 minuten mee.
Roer de overgebleven olie erdoor en ook de citroenrasp. Laat de saus 30 minuten op een heel laag vuur pruttelen. Laat de olie afkoelen en giet deze door een met kaasdoek beklede zeef.

Deze chili-olie hoort bij de Thaise rode linzen soep.

Tips:
Je kunt de olie in een goed gesloten pot 1 maand in de koelkast bewaren.
Je kunt hem over andere soepen besprenkelen of over salade's en gegrilde groenten.

Algemeen


persons : nvt
time : 40 minuten + afkoelen
book : Kookboek Plenty More van Yotam Ottolenghi
print : Afdrukken