Cantuccini -amandelkoekjes-

Taart
  

under-heading

Cantuccini  -amandelkoekjes-

Ingredienten

voor ongeveer 60 koekjes:
200 gr gepelde amandelen
400 gr bloem
4½ gr gedroogde gist
1 zakje vanillesuiker
250 gr suiker
4 eieren
geraspte schil van 1 sinaasappel
2 eetl. sinaasappelsap
snufje zout

Bereiding

Rooster de amandelen droog en hak ze grof.
Meng ze met de bloem, zout, gist, vanillesuiker en de suiker.
Voeg de eieren, de sinaasappelschil en sinaasappelsap toe en kneed tot een glad beslag.

Vorm twee rollen deeg van ongeveer 6 cm doorsnede, leg ze op een met bakpapier geklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bestrijk ze met het eigeel.

Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 Gr.C. gedurende 15 minuten tot ze goudgeel zijn.

Haal ze uit de oven en snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
Leg ze op de bakplaat en bak ze nog zo’n 7 minuten.
Haal de bakplaat weer uit de oven en draai de koekjes om, bak ze nog eens 7 minuten.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Opmerking: Ze zullen nog niet helemaal hard aanvoelen, maar dat komt goed als ze afgekoeld zijn !

Algemeen


persons : 0
time : 45 minuten + afkoeltijd
book : Tijdschrift: Weekend toprecepten
print : Afdrukken