Cannelloni uit Napoli

Hoofdgerecht
  

under-heading

Cannelloni uit Napoli

Ingredienten

250 gr cannelloni
zout
3 verse braadworstjes ca 400 gr
100 gr gekookte ham
125 gr champignons
3 eetl. boter of margarine
zout en peper
1 eetl. bloem
1 dl rode wijn
1 fels tomatensaus, ca 690 gr
50 gr geraspte parmezaanse kaas
½ eetl. boter om in te vetten

Bereiding

In een grote pan ruim water aan de kook brengen.
Zout en canneloni toevoegen en de rolletjes ca. 4 minuten voorkoken.
Canneloni afgieten en op een schone theedoek laten uitlekken.

Velletjes van de braadworst halen. Ham fijnsnijden. Champignons schoon borstelen en grof hakken.

Oven voorverwarmen op 200Gr.C. Ovenschaal invetten ( ca 15x24,5cm).

In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten.
Braadworstjes in pan verkruimelen.
Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Ham toevoegen en ca. 1 minuut mee fruiten.
Op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met bloem.
Al roerend wijn toevoegen en ca. 10 minuten laten sudderen.

Rolletjes cannelloni vullen met vleessaus en in de ovenschaal leggen.
Tomatensaus over cannelloni schenken en bestrooien met kaas.
Rest van de boter in vlokjes hierover verdelen.
Schotel in midden van de oven in ca 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Algemeen


persons : 4
time : 75 minuten
book : Kookboek: Albert Heijn, Pasta
print : Afdrukken