Bramen bessen saus voor bij vlees

Saus / Dressing
  

under-heading

Bramen bessen saus voor bij vlees

Ingredienten

200 ml rode wijn
150 ml rode port
150 ml rode wijnazijn
100 gr fijne kristalsuiker
250 gr bramen ( vers of diepvries)*

* ik had een mix van bramen en blauwe bessen

Bereiding

Doe voor de bramensaus de rode wijn, port, rode-wijnazijn en suiker in een middelgrote pan. Breng aan de kook, laat op een halfhoog tot hoog vuur onder af en toe roeren 18-20 minuten koken tot de saus dik is, glanst en tot 200 ml is ingekookt.
Doe de bramen erin en breng de saus weer aan de kook. Laat 2 minuten koken als je diepvriesbramen gebruikt of 6 minuten voor verse bramen.
Giet de saus in een kleine kom en laat hem in de koelkast koud worden.

Deze koude saus is o.a. heerijk bij hertenbiefstuk, hertenrugfilet en Bavette met dadel labneh

Algemeen


persons : 4 personen
time : 25 minuten + afkoelen
book : Kookboek NOPI Yotam Ottolenghi & Ramael Scully
print : Afdrukken