Bauern brot

Brood
  

under-heading

Bauern brot

Ingredienten

500 gr Klassik Bauern Brot mischung
375 ml lauw warm water

Bereiding

Doe meel en water in een mengkom van je keukenmachine en kneed het deeg tot het loslaat van de rand. Ik heb het deeg 5 minuten gekneed.

De het deeg af met huishoudfolie en plaats het in de koelkast voor voor 1 nacht.

Bestrooi je werkblad met wat bloem, haal het deeg uit de kom, vouw het dubbelen bol het strak op.
Leg het deeg in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm. Dek af en laat het deeg op een warme plaats 30-45 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 210-220 Gr.C.
Plaats een bakje met kokend water in de oven voor de stoom. Bestrijk het deeg met water en plaats het in de oven.
Verlaag na 10 minuten de temperatuur terug naar
190-200 gr.C.
Bak het brood in 45- 60 minuten bruin en gaar.

Maak je een groter brood dan is de baktijd 55-70 minuten
Bak je kleine broodjes dan is de baktijd 15-25 minuten

Algemeen


persons : nvt
time : 2 uur + 1 nacht rijzen
book : Goldahren
print : Afdrukken