Basilicum pesto

Saus / Dressing
  

under-heading

Basilicum pesto

Ingredienten

40 gr pijnboompitjes
40 gr basilicumblaadjes
10 gr grof zeezout
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
40 gr geraspte Pecorino kaas
100 ml olijfolie

Bereiding

Rooster de pijnboompjes in een droge koekenpan goudbruin. Doe ze in de vijzel en laat ze een klein beetje afkoelen.

Vijzel de pijnboompitje fijn tot je een zalvige puree hebt gekregen. Voeg de basilicumblaadjes toe en stamp en draai net zo lang tot ook deze fijn zijn. Voeg halverwege deze handeling ook de zout toe.

Als alles mooi fijn is schenk je de olijfolie erbij en roer je alles goed door elkaar.
Voeg dan de 2 geraspte kaassoorten toe en meng die door de pesto.
Voeg indien gewenst nog wat olijfolie toe.

Serveertip: Lekker door spaghetti of Bucatnini no 9 ( holle spaghetti)

Aandachtspunt; bewaar zelfgemaakte pesto niet langer dan 4 dagen in je koelkast ivm eventueel onstaan van botulisme, lees dit artikel

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten
book : Netflix serie van Samin Nosrat: Salt Fat Acid Heat
print : Afdrukken