½ eetlepel licht bruine suiker
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel zout
½ theelepel mosterd poeder
¼ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel gemalen verse zwarte peper
450 gr procureur
1 theelepel olie
250 ml kippenbouillon
200 gr BBQ saus
Meng in een kom de bruine suiker, paprika poeder, zout, mosterd, komijn en peper en meng goed.
Strooi de kruiden over het vlees en wrijf het er goed in.
Verhit de pressure cooker op SAUTE. Als deze warm is voeg dan de olie toe. Bak het vlees rondom bruin aan.
Zet de SAUTE functie uit.
Voeg de kippenbouillon en de BBQ saus toe en roer goed.
Sluit de deksel en stel de pressure cooker in op HIGH voor 45 minuten.
Kies daarna voor NR (natuurlijke release) voor 15 minuten.
Open de deksel, druk op annuleren enhaal het vlees uit de pan.
Stel de pressure cooker in op SAUTE en laat de saus op de SAUTE modus inkoken to stropig.
Proef en breng indien nodig de saus tussen door op smaak met wat extra bbq saus. Ik heb dat niet gedaan.. Ik kies ervoor om bij het uitserveren nog wat bbq saus over de pulled pork te druppelen.
Maak het vlees ondertussen met behulp van twee vorken fijn. Voeg het vlees toe aan de saus en verwarm tot het weer warm genoeg is.
Serveer tip:
-Serveer het vlees op een hamburger broodje of - -Voor een gluten vrije variant, vul een gebakken portobello met het vlees
-Lekker met friet met een koolsalade.
: 2 personen
: 80 minuten
: The electric pressure cooker cookbook for two
: Afdrukken