Bapao met pulled pork

Hoofdgerecht / Brood / Indisch
  

under-heading

Bapao met pulled pork

Ingredienten

Vulling:
1 grote ui
2 tenen knoflook
400 gr gare pulled pork, naturel van smaak dus niet een BBQ versie
1 eetlepel zonnebloemolie
100 ml hoisinsaus
100 ml Shaoxing wijn
50 g bruine basterdsuiker
50 g honing
50 g cranberries, ik heb cranberry compote gebruikt
200 ml water
50 ml sojasaus
1/2 tl zout
1/2 tl Chinees 5-kruidenpoeder
2 eetlepels maïzena

Deeg
300 g bloem (met laag glutengehalte)
70 g suiker
9 g bakpoeder
7 g gedroogde gist
zout
150 ml water
1 el zonnebloemolie

stoommandje/stoompan

Bereiding

Vulling:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de pulled pork in kleine stukjes.

Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg het vlees en de rest van de ingrediënten op de maizena na voor de vulling toe. Laat het geheel op laag vuur circa 30 minuten zachtjes koken.

Roer de maïzena met een beetje koud water tot een papje en voeg al roerend toe aan de vulling. Warm kort door totdat vulling gebonden is. Laat de vulling volledig afkoelen en bewaar het daarna in de koelkast.

Deeg:
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en gist. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en strooi het zout over de rand. Schenk het water en de olie in het kuiltje en meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de hand, maar ook in de keukenmachine met de deeghaak.

Leg het deeg in een licht ingevette kom. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Rol het deeg op tot een rol en snijd in plakjes. Druk de plakjes een beetje platter en bewaar ze onder een vochtige doek. Rol elk plakje rondom langs de rand iets dunner uit.

Voor het vullen neem je steeds één plakje deeg in de hand. Leg in het midden een lepel vulling en vouw de bovenkant voorzichtig dicht om plooitjes. Laat de bapao’s afgedekt nog circa 20 minuten rijzen.

Leg de bapao’s op bakpapier. Stoom in een stoommand, stoompan of in een stoomoven in circa 10 tot 12 minuten gaar.

Opmerking;
- Het vleesmengsel was prachtig van structuur en prescies zo klevig als je van een bapao broodje verwacht. Wij vonden persoonlijk de Chinees 5 spice kruiden er niet smaakvol in. De volgende keer ga ik voor een andere kruidenmelange.
- De vulling was véél te veel voor het deeg. Ik denk dat ¼ van de vulling nog teveel is. Je kunt de vulling wel goed invriezen voor een andere keer

Algemeen


persons : 8 stuks
time : Lang ivm pulled pork en af koeltijd vulling
book : 24Kitchen
print : Afdrukken