2 eetlepels neutrale olie
1 cm verse gember, fijngehakt
2 Spaanse pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 grote ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels djahe (gemberpoeder)
2 theelepels sambal oelek
3 eetlepel ketjap manis
2 theelepels bruine suiker
1 runder bouillonblokje, verkruimeld
2 kleine blikjes tomatenpuree
3 eetlepels gembersiroop
500 ml water
Verhit de olie en fruit hierin de verse gember, Spaanse peper, ui en knoflook.
Voeg daarna de djahe toe en bak deze even mee zodat de aroma's goed vrijkomen.
Voeg daarna de overige ingrediënten toe en laat de saus 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Tip:
Heb je liever een wat dikkere saus, bind hem dan met wat allesbinder.
Serveertip:
Lekker bij Indische buikspek
: 4 personen
: 15 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken