Baba au rhum

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Baba au rhum

Ingredienten

190 gram bloem
100 gram lauwe melk
5 gram droge gist
15 gram suiker
1 ei
4 eidooiers
100 gram zachte boter
5 gram zout

Siroop :
600 gram suiker
600 ml water
200 ml bruine rum

Bereiding

Meng de gist in de lauwwarme melk. (De melk mag niet te warm zijn anders slaat de gist dood).

Doe de bloem en de melk gist oplossing in een mengkom van de keukenmachine, meng dit door elkaar en voeg het ei en de eidooiers toe.
Laat de machine snel draaien. Als het gemengd is voeg dan de suiker toe.
Zet het beslag 5 minuten met een doek erover op een warme plaats.

Smelt de boter, ook deze mag niet te warm zijn en voeg deze toe. Voeg ook het zout toe.
Laat dit mengsel 10 minuten draaien.
Stop even tussenduur om de zijkanten met een schraper los te maken en toe te voegen aan het beslag. (Het lijkt op oliebollen beslag).

Schep het beslag in beboterde vormpjes tot ze halfvol zijn. Zet de bakjes 30 minuten in een warme omgeving.**

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Bak de baba's 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Ik heb ze 10 minuten gebakken en het bakblik halverwege gekeerd. Mijn oven wordt aan de achterkant nl warmer.

Breng voor de rumsiroop het water met de suiker aan de kook. Laat iets afkoelen, giet er de rum bij en roer goed door.
Dompel de baba's meteen uit de oven in de warme rumsiroop, zodat ze helemaal onderstaan.
Laat dit 24 uur staan.

Doe de baba's samen met de rumsiroop in een schone pot en zet deze in de koelkast.
Zeer lang houdbaar.
Bij het serveren: de baba's uit de siroop halen en even warm maken.
Lekker met vanillesaus of ijs.

**Opmerking:
- Ik heb ze in de oven laten rijzen. Mijn oven heeft een borden opwarm stand en die had ik op 30 Gr.C gezet.
- De baba's zullen in de siroop in volume toenemen. Om goed te blijven moeten ze wel altijd ondergedompeld zijn in de siroop!
- In het recept uit de banketbakker worden ook rozijnen in deze baba's gedaan, die heb ik achterwege gelaten

Algemeen


persons : 24 stuks
time : 70 minuten + afkoelen
book : Kookboek de Banketbakker, recept aangepast: suiker water verhouding klopte niet
print : Afdrukken