Aspergetaartjes

Bijgerecht / Lunch / Quiche
  

under-heading

Aspergetaartjes

Ingredienten

500 gr groene asperges
25 gr boter
1 ei
8 plakjes bladerdeeg
100 gr geraspte kaas
2 eetl. peterselie, fijngehakt
1 doosje Maggi saus voor asperges

Bereiding

Snij van de onderkant een ruim stuk af.
Was de asperges.
Kook de asperges in ruim water met zout in ongveer 7 minuten beetgaar en giet ze af.

Bereid de Maggi saus voor asperges met de boter volgens de gebruiksaanwijzing.
Neem de pan van het vuur en roer er de losgeklopte ei erdoor.

Leg op de ingevette bakplaat steeds 2 plakjes bladerdeeg die elkaar 1 cm overlappen.
Vouw de randen 1 cm naar binnen.

Strijk de saus erover uit en leg de asperges er in de lengte op.
Strooi de kaas en de peterselie over de asperges.

Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. goudbruin en gaar.

Serveertip:
Lekker met een ( Rucola) salade

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken