Aardbeien tiramisu

Nagerecht
  

under-heading

Aardbeien tiramisu

Ingredienten

300 gr pure chocolade
800 ml slagroom
200 gr lange vingers
250 gr volle kwark
400 gr roomkaas
150 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes slagroomversteviger ( klop-fix)
1 kilo aardbeien

Bereiding

Voorbereiding:
Hak de chocolade grof. Verhit 300 ml slagroom en neem de pan van het vuur. Smelt de chocolade al roerend in de slagroom.

Belg een vierkante vorm van 28x28 cm met lange vingers. Verdeel de chocoladeroom er gelijkmatig overheen en zet ca. 15 minuten in de koelkast.

Roer de kwark, de roomkaas, de suiker en de vanillesuiker door elkaar.
Klop 500 ml slagroom stijf. Klop beetje bij beetje de slagroom versteviger erdoorheen. Spatel de slagroom door de room en verdeel over de lange vingers. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast.

De volgende dag:
Hak 100 gr chocloade grof en smelt deze au bain marie. Was de aardbeien en halveer ze of snijd ze in vieren. Verdeel de aardbeien en de chocolade over de room.
Zet in de koelkast tot het opdienen.

Opmerking: Ans heeft iets meer lange vingers gebruikt omdat ze 2 van deze schalen heeft gemaakt van de ingrediënten van dit recept. Het was een heerlijk nagerecht, zeer zeker meer dan voldoende voor 10 personen!

Algemeen


persons : 10 personen
time : 40 minuten - wachttijd 8 uur
book : Recept gemaakt door Ans.W.
print : Afdrukken