Aardappelsalade, klassiek

Salades
  

under-heading

Aardappelsalade, klassiek

Ingredienten

750 gr aardappelen
1 dl hete vleesbouillon
2 eetl. azijn
2-3 eetl. crème fraîche
3 eetl. mayonaise
1 eetl. peterselie, fijn gehakt
1 eetl. bieslook, fijngehakt
2 eetl. azijn
zout & peper
1 theel. mosterd
1 theel. suiker
peper & zout
1 zure appel
1 ui
2 augurken
2 eieren, gekookt

Bereiding

De aardappelen wassen en koken in de schil.
De nog warme aardappelen schillen, iets laten afkoelen en in plakjes snijden.

De warme vleesbouillon mengen met azijn, zout en peper en deze over de aardappel gieten.
Goed laten intrekken in ongeveer 30 minuten.

De mayonaise aanmaken met de crème fraîche, mosterd, suiker, peterselie, bieslook en peper & zout.

De appel schillen en in stukjes snijden.
De ui pellen en fijn snipperen.
De augurken in miniblokjes snijden.

Indien de aardappelen de bouillon niet volledig hebben opgenomen, de rest van de bouillon afgieten.

De appel, ui, augurken en de aangemaakte mayonaise door de aardappelen roeren.

Indien de aardappelsalade te droog is, wat crème fraîche of bouillon er extra door roeren.

De aardappelsalade op smaak maken met wat azijn en gehakte peterselie, zout en peper.

Garneren met plakjes hardgekookt ei.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Salades, recept aangepast
print : Afdrukken