Aardappel uit de Petromax brader

Bijgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Aardappel uit de Petromax brader

Ingredienten

3 grote aardappelen
2 eetlepel zonnebloem olie
2 eetlepels boter liefst geklaarde boter
1 theelepel paprikapoeder
1 knoflookteen, fijngehakt
1 eetlepel peterselie fijngehakt
2 takjes rozemarijn

1x Petromax gietijzeren aardappelbrader

Bereiding

Was de aardappelen goed schoon onder koud stromend water.

Vul de aardappelbrader, met de zonnebloemolie, boter, paprikapoeder, knoflook, peterselie en rozemarijn.

Prik de aardappelen met een vork of mes op diverse plaatsten in. Ik heb er voor gekozen om de aardappelen in te snijden als een Hasselback aardappel. Ik heb wat zeezout tussen de aardappel schijven gestrooid.

Leg de aardappelen met het snijvlak naar beneden op de olie-kruiden. Sluit de deksel van de brader en zet deze in open vuur of zoals wij gedaan hebben op de bbq.

Na 30 minuten hebben wij de aardappelen omgekeerd en nog een 20 minuten laten braden.
Temperatuur van de onze Big Green was zo rond de 170 Gr.C.

De kruiden waren een beetje verbrand zoals je op de foto kunt zien, die kon je gelukkig zo van de aardappel verwijderen. De aardappel was heerlijk gaar. De laatste 10 minuten hebben we er nog wat asperges bijgelegd.

Voor ons was dit de eerste keer dat we de aardappelbrader gebruikt hebben, persoonlijk denk ik dat de tijd korter kan.
Ook het kruiden moet de volgende keer anders, jammer dat ze zo verbrand waren.

De aardappelbrader is pas sinds 1 maand in de handel en er zijn nog geen recepten voor beschikbaar, dus nog heel te testen en uit te proberen, leuk!


Algemeen


persons : 2 stuks
time : 50 minnuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken