Aardappel calzone

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappel calzone

Ingredienten

600 gr gekookte aardappelen
zout en peper
100 gr Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
250 gr bloem
7 gr instant gist
2 eetlepels peterselie

om te bakken:
olie of boter

vulling:
gekookte ham
kaas naar eigen keuze

Bereiding

Prak de gekookte aardappelen fijn.
Voeg de Parmezaanse kaas, olijfolie, zout, peper en gist toe en roer goed door elkaar.
Voeg de bloem en peterselie toe ( die ben ik vergeten) en meng alles tot een mooi geheel.
Rond het aardappeldeeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad.
Druk daar ronde cirkels in uit.
Beleg de deegcirkels met de vulling en vouw de cirkels dicht in de vorm van een maan.

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de aardappel calzone 4 minuten per kant.

Tip: ook lekker met bv een groenten-kaas, vulling

Algemeen


persons : 12 stuks
time : 30 minuten
book : Instagram Cookist
print : Afdrukken