
: 4
: 15 minuten
: Kookboek: Allerlekkerst Kerstrecepten
1/4 zoetzure appel bv Elstar
3 eetl. Calvados ( slijter)
50 gr roompaté
8 kappertjes
stervormig uitsteekvormpje
Stukje appel schillen en in lengte in 4 dunne plakken snijden. Uit elk plakje 2 sterretje steken of snijden.
Calvados met sterretjes in een kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes koken*. Appelsterretjes in zeef laten uitlekken.
Paté met natgemaakte mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand paté tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Appelsterretjes over amuse lepels verdelen. Op elk sterretje 1 patéballetje leggen. Elk patéballetje met twee kappertje garneren.
Tip:
* In de magentron gaat dit zeker zo makkelijk.