Zoete paprika's gevuld met krabsalade

Zoete paprika's gevuld met krabsalade

Algemeen


persons : 8
time : 20 minuten
book : Kookboek: de allerlekkerst Tapas

Ingredienten

16 pimientos del piquillo, of verse geroosterde zoete paprika's
verse peterselie, fijngehakt voor de garnering
250 gr krabvlees, uit blik, alle vocht eruit gekepen
1 rode paprika, geroosterd, gepeld en fijngesneden
2 eetl. verse citroensap
150 gr roomkaas
zout & peper

Bereiding

Maak eerst de krabsalade.
Controleer het krabvlees op stukjes schaal en verwijder ze.
Doe de helft van het krabvlees in een keukenmachine met de voorbereide paprika en 1½ eetl. van het citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Pureer tot een homogene massa en doe deze over in een schaal.
Roer er de verbrokkelde roomkaas en de rest van het krabvlees door.
Proef en voeg eventueel nog wat citroensap toe.

Dep de pimientos del piquillo droog en verwijder eventuele zaadjes.
Verdeel met een kleiene lepel het krabmengsel over de pimientos, vul ze royaal.
Schik ze op een grote schaal en dek deze schaal af.
Zet ze koud weg tot gebruik.

Bestrooi vlak voor het serveren met fijngesneden peterselie