Ovenschotel met zuurkool en tomaat

Ovenschotel met zuurkool en tomaat

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Folder: C1000

Ingredienten

1 kg kruimige aardappelen
zout
1 ui gesnipperd
500 gr zuurkool
1 dl melk
4 tomaten in plakjes
2 mozzarellakaasjes in dunne plakjes
2 theel. gedroogde oregano

Bereiding

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar.
Verhit intussen de helft van de boter en bak hierin de ui in 5 min goudgeel en glazig.
Voeg de zuurkool toe en bak deze 5 min al omscheppend mee. Schenk 1 dl heet water erbij en stoof de groenten in 15 min op een laag vuurtje.

Giet der aardappelen af en pureer ze. Klop de melk en de rest van de boter erdoor.
Verdeel de aardappelpuree in een ovenschaal. Schep de zuurkool er met het kookvocht boven op. Verdeel de tomaat en de mozzarella erover.

Bestrooi met oregano zout en peper naar smaak. Zet de schaal 20 min in een voorverwarmde oven van 220 gr.C.