Salade met Coburgerham en citroendressing

Salade met Coburgerham en citroendressing

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Folder: C1000

Ingredienten

75 gr katenspek
½ citroen, schoongeboend
4 eetl olijfolie
2 theel. mosterd
zout & peper, vers gemalen
100 gr baby laeves
150 gr Coburger ham
2 zongedroogde tomaatjes
2 eetl. pijnboompitten

Bereiding

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
Rasp de gele schil van de citroen af en pers de citroen uit.
Klop een dressing van de olie, het citroensap, de citroenrasp, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de dressing door de babyleaves.
Verdeel de babyleaves over 4 borden en leg de hamplakjes erop.
Strooi spekreepjes, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten erover heen.

Serveer dit voorgerecht met stokbrood en roomboter.