Perziken in port met creme de cassis saus

Perziken in port met creme de cassis saus

Algemeen


persons : 2 personen
time : 15 minuten
book : Gedeelte uit een Kuchenslacht recept

Ingredienten

2 perziken
50 gram suiker
20 ml cassislikeur
200 ml rode portwijn
1-2 takjes citroentijm
maïzena, om te binden
ijswater

Bereiding

Blancheer de perziken kort in kokend water en leg ze daarna in ijswater
Verwijder de schil van de perziken.
Halveer de perziken en verwijder de steen
Was de citroentijm en schud droog.
Karamelliseer de suiker en blus af met de cassislikeur en portwijn.
Laat koken tot de suiker is opgelost.
Voeg de perzikhelften en de citroentijm toe.
Kook net zo lang tot de perziken mooi zacht zijn, tijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken.
Haal de perziken en de tijm uit de saus.
Verdeel de perziken over de borden en bind de overgebleven saus tot een mooie dikte met wat in water opgeloste maïzena.

Schenk wat van de saus over de perziken en over het vlees.

Op de foto: Bavette met perzik en saus.

Opmerking: Ik heb de perziken niet geschild.