Kebab spies twee punt nul

Kebab spies twee punt nul

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 15 min + wachten + grillen
book : Eigen recept

Ingredienten

Mengsel 1:
150 gr gehakt
20 gr rode ui
80 gr tomaat
30 gr rode punt paprika
9 gr verse munt blaadjes
14 ge verse platte peterselie blaadjes
7 ge knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte pepel

Mengsel 2:
750 gr half om half gehakt
3/4 theelepel komijn
¾ theelepel koriander poeder
¾ theelepel kaneel
½ rode peper fijngesneden
1 ei
broodkruim


Bereiding

Stop alle ingrediënten van mengsel 1 in een keukenmachine en meng tot een zeer fijne structuur. ( een soort of papje)

Meng alle ingrediënten ( behalve het broodkruim) van mengsel 2 goed door elkaar.
Voeg het gehakt mengsel van no 1 toe en meng deze door elkaar tot een smeuïg geheel.
Voeg net zoveel broodkruim toe totdat je er mooie kebabs van kunt rollen.

Verdeel het gehakt in 8 gelijke portie en rol er langwerpige kebabs van.
Laat deze minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.

Verwarm je BBQ voor op 200 Gr.C en bak de kebabs indirect tot ze gaar zijn. De tijd is afhankelijk van hoe dik je ze gemaakt hebt. Bij ons waren ze gaar in ongeveer 14 minuten.

Tip, als je het handig vindt dan kan je er ook een ijzeren spies doorheen steken maar dat is niet echt noodzakelijk.

Serveertip:
Lekker met tortilla, ijsbergsla en tzaziki