Pizza bianca met buffel mozzarella

Pizza bianca met buffel mozzarella

Algemeen


persons : 1 stuks
time : 10 minuten + pizzadeeg maken
book : Kookboek: De kookbijbel

Ingredienten

1 pizzabol pizzadeeg
70 gr verse buffel mozzarella
15 gr ansjovis filets in zout
15 gr kappertjes in zout, afgespoeld
extra vergine olijfolie naar smaak.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 Gr.C of hoger als dat kan. verwarm de pizzaoven on houtskool bbq met deksel en pizzasteen voor op 350 Gr.C.

Bestuif het werkblad ruim met wat fijn maismeel en leg een deegbol erop. Vorm de pizzabodem . Haal de pizzabodem van het werkblad en verwijder de maismeel zodat deze niet de oven mee ingaat. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste vorm en grootte.

Breng in spiraalvorm een dun lijntje olijfolie aan op de bodem.

Pluk de buffelmozzarella en knijp de kaas een klein beetje uit om overtollig vocht kwijt te raken.
Verdeel de mozzarella over de pizza. Scheur de ansjovis in 3 delen en verdeel de stukjes over de pizza.
Verdeel de kappertjes over de pizza.

Pak de pizza met de pizza schep en plaats hem in de oven. Bak de pizza in 4-7 minuten af in een oven of 2-3 minuten in een houtoven.
Draai bij gebruik van een houtoven de pizza meerdere malen voor een egale kleur.

Onze pizza is gebakken op een big green egg, indirect met pizza steen, temperatuur 270 graden, 6 minuten.

Schep de pizza uit de oven en snijd hem op een houten plank.

Opmerking, wij vonden de pizza erg zout.