
: 2 personen
: 15 minuten
: Inspiratie opgedaan bij "Die Küchenschlacht" , dit is mijn versie daarop.
125 g couscous
1 kleine ui
1 teentje knoflook
50 gram boter
150 ml groentebouillon
0,1 g saffraandraadjes
2 tl korianderzaadjes
zout uit de molen
zwarte peper uit de molen
Week in een klein kommetje de saffraan in 2 eetlepels lauw water.
Plet korianderzaad in een vijzel.
Pel de uien en knoflook en snij ze fijn. Bak de uien en knoflook in een pan met een beetje boter tot ze glazig zijn. Voeg na enige tijd de gevijzelde korinaderzaadjes toe en bak deze even mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng en aan de kook.
Voeg de saffraan met weekvocht toe en roer dit er goed doorheen.
Voeg de couscous toe, dek de pan en laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzingstijd op de verpakking. Breng indien nodig nog op smaak met zout en peper.
Roer de couscous los voor het opdienen