Snoekbaars in witte wijn bieslooksaus

Snoekbaars in witte wijn bieslooksaus

Algemeen


persons : 2 personen
time : 40 minuten
book : FoodXperience

Ingredienten

Vis en garnituren:
2 snoekbaars filets met huid
100 gram spinazie
knoflook
½ sjalotje gesnipperd
100 gram quinoa
2 stengels bimi
15 gram zeekraal
20 gram beukenzwammen
2 dl wittewijnsaus
15 gram gesneden bieslook
1 theelepel kappertjes
zout en peper

witte-wijn bieslooksaus:1 fijngesneden sjalotje
1 stengel bleekselderij in stukjes
½ gesneden teentje knoflook
50 gram boter
150 ml witte wijn
150 ml visfond
2 laurierblaadjes
5 peperkorrels
200 ml room
bieslook

Bereiding

Wittewijn-bieslooksaus
Stoof de fijngesneden sjalot, bleekselderij en de knoflook aan in de boter op laag vuur.
Blus af met de witte wijn en de visbouillon laat het geheel inkoken tot een derde samen met de laurier en peperkorrels. Laat het geheel op laag vuur trekken.
Zeef het geheel en voeg de room toe aan de massa, breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en fijngesneden bieslook.

Zeebaars en garnituren
Bestrijk de vel-kant van de zeebaars met olie.
Leg in een hete grillpan en gril circa 1 minuut.
Draai om en gril op de vis-kant een mooi rooster (gaar indien nodig na in de oven).
Bak de spinazie in olijfolie en breng op smaak met knoflook, een gesnipperd sjalotje en zout en peper.
Kook de quinoa gaar en breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de bimi.
Blancheer de zeekraal heel kort.
Bak de beukenzwammen in wat olie.
Maak de wittewijnsaus warm en voeg er bieslook aan toe.
Leg de spinazie in het midden van het bord samen met wat quinoa en de bimi.
Leg de zeekraal hier omheen.
Plaats de gegrilde zeebaars op de spinazie.
Schep de paddenstoeltjes, de wittewijn-bieslooksaus en de kappertjes rondom de zeebaars.