Gewokte spruitjes met appel en varkenshaas

Gewokte spruitjes met appel en varkenshaas

Algemeen


persons : 2 personen
time : 35 minuten
book : Recept gekregen van Maarten

Ingredienten

300-350 gr varkenshaas
1 ruime eetlepel Dijonmosterd
25 gr amandelmeel
50 gr geraspte kaas
½ eetlepel gedroogde koriander
zwarte peper uit de molen

1 appel
1 sjalot
300 gr spruitjes
zout en peper

175 ml kippenbouillon
rasp van een ½ citroen
citroen partjes
1 eetlepel tijm
30 gr boter *
*je hebt meer boter nodig om te binden
ik heb 30 gr boter gebruikt en wat allesbinder

Bereiding

Was en droog je verse producten.
Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Maak de sjalot schoon en snijd deze kruisgewijs door.
Maak de spruiten schoon door de buitenste bladeren te verwijderen.
Houd de spruit bij het uiteinde vast en snij de spruit in dunne plakjes.
Rasp de citroen en snij de citroen daarna in partjes. Verwijder de pitjes.
Haal de blaadje tijm van de takjes en hak de tijm fijn.

Doe in een mengkom het amandelmeel, gedroogde koriander, zwarte peper en kaas en meng dit goed door elkaar.

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout en peper en smeer ze dan in met de Dijonmosterd.
Rol de varkenshaas daarna door het kaas-amandelmeel mengsel.
Leg de varkenshaas op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak de varkenshaas 12-17 minuten ( afhankelijk van de dikte van je varkenshaas) in de voorverwarmde oven van 240Gr.C

Verhit een antiaanbakpan op een medium heet vuur met 2 eetlepels olie. Roerbak de spruitjes 4 minuten onder af en toe omroeren. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de sjalot partjes toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de appel toe en bak deze 1-2 minuten mee of tot ze een beetje zacht zijn.

Zet een klein pannetje op het vuur. Doe de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de tijm toe en de helft van de citroen zeste. Kook dit 1-2 minuten. Voeg boter toe en zet het vuur uit. Roer de boter door de jus, voeg extra boter toe als de jus nog niet voldoende is gebonden. ( Ik heb daarna allesbinder toegevoegd, meer boter wilde ik niet gebruiken) en doe de jus in een saus kom. Voeg enkele kleine citroenstukjes toe.

Schep de spruitjes op de borden, Trancheer de varkenshaas en leg deze bij de spruitjes op het bord. Giet een beetje van de lemon-tijm saus rond de varkenshaas. Garneer af met de resterende citroenschil en knijp een schijfje citroen over het varkensvlees uit.

Opmerking: Recept gekregen van mijn zoon, recept komt van een thuis-pakket-dinnerKits-Gobble
Het is een Amerikaans recept zonder aangegeven hoeveelheden omdat alles afgepast geleverd werd. Ik heb het op mijn eigen gevoel nagemaakt, wij vonden het erg lekker!