
: 4-6 personen
: 30 minuten
: Kookboek: Echt Italiaans
800 gr verse kabeljauw filet
60 ml olijfolie
1 ui, fijngesneden ( 150 gr)
3 tenen knoflook fijngesneden
2 eetlepels gepekelde kappertjes
8-10 pruimtomaten, gepeld en in stukken ( 950-1000gr)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot ze iets zacht zijn, 3-4 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak 10 minuten mee om het vocht te reduceren. Voeg de kappertjes toe en laat de saus 5 minuten koken.
Spoel de kabeljauwfilets voorzichtig af en dep droog met keukenpapier.
snijd in stukken van 8 cm.
Breng de vis op smaak met zout en leg ze in de tomatensaus. Verlaag het vuur en laat 10 minuten doorkoken
Serveertip:
Lekker met brood om de saus op te deppen