Bruschetta met burrata en paddenstoelen

Bruschetta met burrata en paddenstoelen

Algemeen


persons : 4 pers
time : 10 minuten
book : De bijbel van de Italiaanse keuken

Ingredienten

150 gr burrata
1 teen knoflook, grof gehakt
40 ml extra vergine olijfolie
250 gr gemengde paddenstoelen
25 ml witte wijn
1 eetlepel bladpeterselie, gehakt
4 sneden boerenbrood
1 teen knoflook
extra vergine olijfolie
zout en peper

Bereiding

Haal de burrata alvast uit de koelkast.

Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan. Als hij begint te kleuren doe je er een gedeelte van de paddenstoelen bij, zodat de bodem van de pan bedekt is. Sauteer ongeveer 3 minuten op hoog vuur totdat ze licht gekleurd zijn.

Haal met een schuimspaan uit de pan en herhaal, net zolang totdat alle paddenstoelen gebakken zijn. Doe ze allemaal weer terug in de pan en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken en roer dan de bladpeterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster de sneden brood. Wrijf ze in met knoflook. Verdeel de burrata over het brood. Leg de gebakken paddenstoelen erop. Bedruppel met wat olijfolie en dien op.

Opmerking:
Zoals op de foto te zien is heb ik geen 4 sneden brood gebruikt maar sneetjes stokbrood. Ik had er een tapasplank van gemaakt.