Aardappel gnocchi met spek en walnoten

Aardappel gnocchi met spek en walnoten

Algemeen


persons : 4 pers
time : 35 minuten
book : De bijbel van de Italiaanse keuken

Ingredienten

500 gr aardappel gnocchi
30 gr boter
60 gr spek of pancetta**
150 gr Fontina, Taleggio of een andere jonge koeienkaas, in kleine blokjes ik heb Pere Joseph kaas gebruikt
100 ml melk
1/2 kropje radicchio***

** Ik had dunne pancetta, dat was lekker, alleen de volgende keer de plakjes doorsnijden.
*** Ik kon niet aan radicchio komen, ik heb witlof gebruikt. Helemaal okay maar voor de kleur is uiteraard radicchio mooier.

om te serveren:
12 walnoten, 15 minuten geroosterd op 150 Gr.C, fijngehakt
zout en peper

Bereiding

Zet een pan water op voor de gnocchi. Voeg als het water kookt zout toe.

Maak nu de fonduta: Smelt de boter in een ruime antiaanbakpan. Snijd de plakken spek of pancetta in reepjes en bak deze uit in de boter.
Haal ze uit de pan. Doe nu de blokjes kaas en de melk in dezelfde niet schoongemaakte pan. Laat ze al roerende met een houten lepel smelten. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Schep de gnocchi met een schuimspaan in de pan met fonduta. Voeg de spekjes en radicchio toe en meng.

Bestrooi met walnoten en dien op.