Zalm quiche van Lotte

Zalm quiche van Lotte

Algemeen


persons : 4 pers
time : 45 minuten
book : Van de website UitPaulineskitchen

Ingredienten

Quiche:
1 rol bladerdeeg ( of 6 plakjes bladerdeeg)
6 eieren
3 el crème fraîche
100 gr geraspte belegen kaas
4 lente uitjes
200 gr gerookte zalm
ruim zwarte peper uit de molen

Salade:
1 zakje rucola
12 cocktail tomaatjes
24 rauwe gamba's
bakboter of olie
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
1 theelepel citroensap
1 theelepel mosterd
2 eetlepels verse dille fijngehakt
zout
peper



Bereiding

Bekleed de quichevorm met bakpapier en knip deze rondom bij tot je het juiste formaat hebt verkregen.
Rol het bladerdeeg uit.
Leg het bakpapier hierop en snij het bladerdeeg bij, precies ter grootte van het bakpapier.
Leg het papier in de quichevorm en leg hier het bijgesneden bladerdeeg op. Druk voorzichtig met je vingers het deeg mooi in de vorm.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C hete lucht.

Roer de eieren met de crème fraîche los in een kom.
Snijd de lente-ui in ringen en de zalm in stukjes. Voeg dit samen met de kaas door de eieren. Breng de vulling op smaak met peper.
Giet de vulling in de vorm.

Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.
De quiche is gaar als de vulling gestold is.

Haal de quiche uit de oven en serveer hem warm. Koud is hij ook erg lekker!

Meng voor de dille mayo de mayonaise, crème fraiche, citroensap, mosterd, zout, peper en fijngehakte dille door elkaar.

Snij de tomaatjes doormidden.

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de gamba's tot ze mooi rosé zijn.

Leg wat rucola op een bord, verdeel de tomaatjes en gamba's. Schep wat van de saus ernaast.
Snij de quiche in mooie punten en leg ze erbij.
Eet smakelijk!

Opmerking:
Heb je geen rol bladerdeeg, gebruik dan losse velletjes en druk deze stevig aan elkaar.

Verhaal bij dit gerecht en de foto:
Ik heb dit gerecht samen met mijn 11 jr kleindochter hier in huis en later de rest online samen met haar afgemaakt toen ze weer thuis was.

Lees hier het hele verhaal achter deze quiche