Puntpaprika met rijst en gehakt

Puntpaprika met rijst en gehakt

Algemeen


persons : 4 pers
time : 50 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

4 puntpaprika's
100 gr rijst
2 tomaten
2 eetlepels avjar
4 zongedroogde tomaten
3 takjes platte peterselie
200 gr gehakt
zout en peper

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat daarna afkoelen.
Snij de tomaten in stukjes,
Hak de zongedroogde tomaten fijn.
Hak de peterselie fijn

Meng de tomaten, zongedroogde tomaten, peterselie, avjar en gehakt goed door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Snij de puntpaprika’s voorzichtig in de lengte open en verwijder de aanwezige zaadjes.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.

Bind de paprika’s met keukentouw weer een beetje dicht, al is dit niet noodzakelijk.

Leg de paprika’s op een bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C in zo’n 25-30 minuten gaar.
Ik heb de paprika’s in een Petromax Dutch oven gelegd ( met deksel) en deze indirect op 200 Gr.C op de bbq gegaard in zo'n 25 minuten.