
: 2 pers
: 55 minuten
: Eigen recept
2 dikke plakken rode kool
2 Elstar appels
1 handvol gedroogde cranberry’s
1/2 tl kaneelpoeder
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
beetje limoen rasp* en limoen sap
Verwarm de oven op 180 graden
Zet de gedroogde cranberry in lauwe water weg tot gebruik.
Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de rode kool, en snij van de kool 2 plakken van elk 2 cm dik, laat de kern van de kool eraan vastzitten.
Leg de plakken kool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de plakken royaal met olijfolie en bestrooi met wat zout, peper en kaneel.
Schil de appels, snij elke appel in vieren en verwijder het klokhuis.
Bak de plakken kool en stukjes appel 45 minuten in de oven.
Giet de cranberry’s af en voeg die 10 minuten voor het einde van de baktijd toe aan de rodekool en appel in de oven.
Maak ondertussen een dressing van olijfolie, honing, limoensap en limoenrasp.
Haal de kool uit de oven en besprenkel de kool met de dressing.
*Opmerking: Wij vonden achteraf de limoenrasp niet zo lekker bij de kool smaken als we verwacht hadden. Die laat ik de volgende keer achterwege.