Bananenbrood van amandelmeel

Bananenbrood van amandelmeel

Algemeen


persons : 10-12 plakjes
time : 70 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

150 gr amandelmeel
3 rijpe bananen
40 gr vijgen - gedroogd
40 gr dadels - gedroogd
40 gr cranberry, gedroogd
40 gr pecan noten of walnoten
3 eieren op kamer temperatuur
½ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Snij de steeltjes aanzet van de gedroogde vijgen af.
Ontpit de dadels en verwijder ook hier de steel aanzet.
Maal de dadels, vijgen en de rijpe bananen tot een glad mengsel in de keukenmachine
Klop de eieren luchtig in een grote mengkom.
Meng zout en bakpoeder door het amandelmeel.
Roer het bananen mengsel en het amandelmeel erdoor elkaar.
Hak de walnoten grof en roer ze samen tezamen met de gedroogde cranberry's, door het beslag
Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het mengsel erin.

Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven, ongeveer 50 minuten.

Laat het brood 10 minuten rusten na het bakken en haal het daarna uit het bakblik.
Leg het op een rooster en afkoelen.


Omdat er amandelmeel wordt gebruikt i.p.v. bloem is dit gerecht geschikt voor mensen met een glutenallergie.
Dit recept in niet koolhydraat vrij, vijgen, dadels, banaan en cranberry bevatten koolhydraten.

___________________________________
Mocht je in het bezit zijn van een Thermomix, Themoblender of Cookprocessor dan kan je deze bereidingswijze volgen:

Snij de steeltje aanzet van de gedroogde vijgen. Snij de gedroogde vijgen in vieren.
Ontpit de dadels en verwijder ook hier de steel aanzet. Snij grote dadels in vieren, kleine kan je gewoon halveren.

Doe de walnoten in de mengbeker en hak 5 seconden op stand 4
Haal de walnoten uit de mengbeker en zet opzij.

Doe dadels en vijgen in de mengbeker en maal 20 seconden op stand 5
Voeg 3 bananen toe en hak 20 seconden op stand 5

Voeg amandelmeel, bakpoeder en zout toe. Meng 1,5 minuut/ links omdraaien (groen)/ stand pollepel 1,5
Voeg halverwege deze tijd de los geklopte eieren door de vulopening van de deksel erbij.
Als alles goed gemengd is voeg dan de walnoten en gedroogde cranberry toe.

Doe over in een ingevet cake blik ( of gebruik bakpapier) en bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C in 55 minuten gaar.