No knead bread

No knead bread

Algemeen


persons : nvt
time : 60 minuten + 4 uur rijzen
book : gelezen op facebook bij NL Big Green Egg groep

Ingredienten

400 gr bloem + extra om te bestuiven
2 gr gedroogde gist
300 ml water ( 25 Gr.C)
8 gr fijne keukenzout

Bereiding

Roer de bloem, de gist en het water in een kom goed door elkaar en meng er tenslotte het zout doorheen.
Dek het deeg losjes af met plasticfolie en laat 45 minuten rijzen totdat het deeg in omvang is verdubbeld.

Bol het deeg op een met bloem bestoven werkbald op. Dek het deeg weer af en laat 3 uur rijzen.

Verwarm de ronde Dutch oven voor ( indirect op pizzasteen 250 Gr.C.)*

Leg het deeg in de Dutch oven en leg de deksel van de pan erop.
Bak het brood ca. 30 minuten.

Haal de deksel van de Dutch oven en bak 15 minuten langer tot het no-kned brood goudbruin en gaar is.
Laat het brood enigszins afkoelen voordat je het uit de pan haalt.

Opmerking*
Brood was van onder en boven te bruin. Foto is van toen de deksel eraf ging. Daarna nog 10 minuten gebakken ipv 15 minuten.
Volgende Keer 225 Gr.C, dat lijkt ons beter.