Bearnaise uit de Thermomix

Bearnaise uit de Thermomix

Algemeen


persons : 2 pers
time : 25 minuten
book : Website Cookidoo.be, recept aangepast

Ingredienten

2-3 takjes verse dragon
40 gr sjalot
40 gr witte wijnazijn
40 gr witte wijn
90 g boter, in stukken
2 eierdooiers
½ zout
2 snuifjes gemalen peper

Bereiding

Pluk de dragon en reserveer de stelen. Plaats de dragonbladeren in de mengbeker en hak 2 sec/snelheid 7. Doe de gehakte dragonbladeren over in een kom en zet ze opzij.
Plaats de sjalotten in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
Voeg de witte wijnazijn, de witte wijn en de dragon stelen toe en kook 4 min sec/80°C/snelheid 1.

Schenk het mengsel door een zeef en druk met een lepel op de sjalotten om al het sap eruit te halen. Gooi de sjalotten en de resterende dragonstelen weg en zet de azijn reductie opzij.

Spoel en droog de mengbeker.
Plaats 15 gr azijn reductie, boter, eidooiers, zout en peper in de mengbeker en start de modus Indikken: saus kommetje /80°C.
Voeg de gehakte dragon bladeren toe en meng 10 sec/snelheid 2.5.
Dien warm op.