: 2 personen
: 20 minuten
: Receptuur Yvette van Boven Uit Streken van Van Boven
2 kilo mosselen
1 uitje
1 fijngesneden venkelknol
ruime hand zeekraal
2 fijngehakte knoflooktenen
1 blond bier (liefst een Zeeuwse)
Spoel de mosselen goed schoon onder koud stromend water. Verwijder de eventuele baarden en gooi de mosselen die open blijven staan weg.
Fruit 1 uitje met een fijngesneden vankelknol en 2 fijngehakte tenen knoflook in wat boter in een grote mosselpan. Giet er een flesje Zeeuws blond bier op, bestrooi met zout en peper.
Schep er 1 tot 2 kilo mosselen op en een handvol zeekraal. Sluit het deksel. Laat 5-7 minuten koken, schep halverwege de kooktijd om. Serveer als alle mosselen open zijn.
Serveertip: Lekker met home made friet.