
: 4 pers
: 20 minuten
: Eigen recept
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3/4 theelepel ketoembar
1/2 theelepel laos
1 theelepel sambal oelek
1/4 theelepel kurkuma
150 ml water
1/3 groentebouillon tablet
100 ml kokosmelk
1 eetlepel olie
Groenten naar keuze of was je hebt liggen in de koelkast:
bloemkool
broccoli
peultjes
snijbonen
speciebonen
wortel
chinees kok
paksoi
tauge
Snipper het het sjalotje ragfijn.
Hak de knoflook teen fijn of druk hem door een knoflookpers.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de sjalot op een niet te hoog vuur, voeg halverwege de knoflook toe en bak deze mee.
Voeg de kruiden toe en bak deze even mee. Voeg water, bouillonblokje en koksmelk toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus 5 minuten op een laag vuurtje sudderen met de deksel op de pan.
Maak de winterwortel schoon en snijd deze in dunne schijfjes, voeg deze toe aan de saus, laat de winterwortel zo'n 6 minuten sudderen.
Maak de paksoi schoon en snij het blad eraf.
Snij de stelen in stukjes, voeg toe aan de saus met de wortel en laat 4 minuten mee sudderen.
Snij het blad van de paksoi fijn, voeg op het laatst toe en laat heel even mee sudderen.
Opmerking:
Ik weet zo maak je geen sajoer groenten, maar ik greep mis in de la. Dan maar even zelf improviseren
Snij het paksoi blad in reepjes, voeg deze de laatste minuut toe