Eendenborst met vijgen

Eendenborst met vijgen

Algemeen


persons : 4 pers
time : 15 minuten
book : Diner bij Oscar en Dorine / Receptuur Allerhande

Ingredienten

4 verse vijgen
2 eetlepels vloeibare honing
1 mespunt gemalen kardemom
2 el rodewijnazijn
½ eetlepel grove mosterd
4 eetlepels walnotenolie
100 gr veldslamelange
200 gr gerookte eendenborstfilets in dunne plakjes gesneden (op kamertemperatuur)
1 bosui

Bereiding

Snijd de vijgen in 6-8 partjes.

Verwarm de honing in een kom 10-20 sec. in de magnetron, zodat de honing geheel vloeibaar wordt. Roer de kardemom met een mespunt zout door de honing.
Wentel de vijgen door het honingmengsel, zodat alle vlakken met een dun laagje honing zijn bedekt.
Klop de rest van het honingmengsel met de azijn, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de veldslamelange met 1/2 van de dressing om en verdeel over de borden. Snijd de eendenborst in plakjes.
Snijd de bosui in ringetjes. Leg de eendenborstfilets, de vijgen en de bosui op de salade. Druppel de rest van de dressing over de salade en bestrooi met versgemalen peper.