
: 4 pers
: 10 minuten
: Tijdschrift Allerhande 04-2013
3 eetlepels sesamzaad (bakje 100 g)
1 Chinese kool*
2 tenen knoflook
2 bolletjes stemgember
6 eetlepels sesamolie (flesje 250 ml)
2 eetlepels sojasaus minder zout (flesje 150 ml)
* in het originele recept wordt Paksoi gebruikt
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. Laat afkoelen op een bord.
Verwijder de onderkant van de Chinees kool en snijd de deze in grove stukken. Snijd de knoflook en stemgember fijn.
Verhit 4 el olie in een wok en bak de knoflook en gember 10 sec. Voeg de dikke stukken van de kool toe en de sojasaus toe en bak op hoog vuur 3 min. Schep regelmatig om. Voeg daarna de dunne stukken ( van de bovenkant) van de kool toe tezamen met het sesamzaad en bak 1 min.
Besprenkel met de rest van de olie en serveer direct. Lekker met gebakken pandanrijst.