Flammkuchen met rode ui en spek

Flammkuchen met rode ui en spek

Algemeen


persons : 4 hapjes
time : 10 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

kant en klaar flammkuchen deeg
crème fraîche
2 rode uien
¼ theelepel bruine suiker
75 gr gerookte spekblokjes
beetje boter

Bereiding

Maak de rode uien schoon en snij deze in ringen.
Verhit wat boter in een koekenpan en smoor de uienringen gaar, voeg de bruine suiker toe en laat nog even smoren.
Zet het vuur uit en laat de uien afkoelen.

Verhit wat boter in een pan (in een droge koekenpan kan het ook) en bak de gerookte spekblokjes krokant.
Laat ze afkoelen op een paar velletjes keukenpapier.



Verwarm je Big Green Egg indirect met pizzasteen ( BBQ of oven) naar 230 gr C
Verwarm de pizzasteen goed voor!

Haal de flammkuchen deeg uit de verpakking, besmeer deze niet te dik met wat crème fraîche.
Verdeel de uienringen en de spekblokjes over de flammkuchen.
Bak de flammkuchen in zo’n 5-7 minuten krokant.

Snij in kleine stukjes en serveer als Tapas hapje