Bruschetta met brie en champignons

Bruschetta met brie en champignons

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 20 minuten
book : Gegeten bij Oscar en Dorine

Ingredienten

8 plakjes stokbrood
200 gr brie
250 gr kastanjechampignons
1 sjalotje
½ eetlepel rode wijn azijn
snuf versgemalen zwarte peper
zeezout
paar takjes peterselie, fijngehakt

Bereiding

Grill de plakjes stokbrood in een droge koekenpan tot deze mooi goudbruin zijn of grill de sneetjes brood in de oven.

Snipper de sjalot fijn en bak deze een paar minuten aan in een beetje olie.
Snijd de champignons in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Bak de champignons bruin en blus aan het einde af met de rode wijn Breng de champignons goed op smaak met wat versgemalen zwarte peper en zeezout.

Beleg de warme geroosterde sneetjes brood met wat brie, schep de champignons erop en bestrooi het geheel met wat verse peterselie.
Serveer direct.

Tip,
Rooster de sneetjes brood eerder op de dag, warm ze voor gebruik op door ze weer opnieuw in een droge koekenpan te leggen en deze heel zachtjes te verhitten.

variantie: gebruik ipv kastanje champignons een een paddenstoelen melange.