Bucatini met garnalen

Bucatini met garnalen

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Tijdschrift ELLE ETEN 2010

Ingredienten

250 gr bucatini*
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngehakte [basilicum
1 teen knoflook
1 theelepel citroenschil
400 gr grote garnalen, ontdooid en schoongemaakt
vers gemalen zwarte peper
zeezout uit de molen

* Bucatini is een dikke spagetti soort die hol is van binnen.
Het originele recept werd met Linguine gemaakt

Bereiding

Meng in een kom 4 eetlepels olijfolie met basilicum, knoflook, citroenrasp, zout en peper

Breng in een grote pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in 3-4 minuten gaar. Strooi er wat zeezout en versgemalen zwarte peper overheen.

Giet de pasta af, meng de basilicum olie en garnalen erdoorheen. Garneer af met de bosui en eventueel enkele basilicumblaadjes.

Indien gewenst kan je er nog wat zout en peper overheen strooien.