Gehaktbrood met salie

Gehaktbrood met salie

Algemeen


persons : 4-8 personen
time : 25 minuten + 45 minuten oven
book : Eigen draai gegeven aan dit recept van de Lindenhof

Ingredienten

750 g gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 ei, losgeklopt
1/2 bosje verse salie, fijngehakt
125 gr katenspek
2 eetl. appel cider azijn
4 eetl. panko of verbrokkeld beschuit
70 g tomatenpuree
2 eetl. olijfolie
2 eetl. mosterd
zout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de ui, knoflook en salie fijn.
Doe in een mengkom: gehakt, panko, ui, ei, tomatenpuree, mosterd, salie, zout en peper en kneed alles goed door elkaar.

Bekleed de bakvorm (of cakevorm) met spek door een plakje op de bodem te leggen zodat hij langs de zijkant omhoog gaat en over de rand hangt. Leg het volgende plakje hier deels op en laat deze aan de andere kant over de vorm hangen. Herhaal dit tot de hele vorm bekleed is met spek.
Verdeel het gehakt in de vorm en druk goed aan. Leg wat salieblaadjes op het gehakt en vouw de spek eromheen

Bak het gehaktbrood in circa 45 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Serveertip:
Warm lekker bij de avondmaaltijd.
Koud lekker bij een brunch of gewoon op brood bij de lunch