Aardappel gnocchi basisrecept

Aardappel gnocchi basisrecept

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Kookboek: De zilveren lepel

Ingredienten

1 kilo kruimige aardappelen
200 gr bloem + iets extra's om te bestuiven
1 ei, losgeklopt

Bereiding

Kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Pureer ze als ze nog warm zijn met een pureeknijper. Roer er de bloem, het ei en wat zout door en kneed tot een zacht, elastisch deeg.

Let goed op de verhouding tussen bloem en aardappelen, als je te veel bloem neemt worden de gnocchi's hard, als je teveel aardappelen gebruikt dan vallen ze in het water uit elkaar.

Maak lange rollen van iets meer dan 1,5cm dik en snij in stukjes van 2 cm. Druk er voorzichtig met je duim of met een vork een kuiltje of een ribbeltje in.
Leg ze op een met bloem bestoven theedoek.

Breng een grote pan water met wat zout aan de kook, doe er steeds een paar gnocchi tegelijk in en haal ze met een schuimspaan eruit als ze komen bovendruiven.
Laat ze uitlekken, leg ze op ee warme schaal en overgiet ze met een saus naar keuze