Garnalen dumplings

Garnalen dumplings

Algemeen


persons : 4 pers
time : 40 minuten
book : van mijn naamgenoot Marion

Ingredienten

Voor de dumplings:
300 g gepelde en ontdooide garnalen
3 eetlepels kippenbouillon
1 theelepel maïzena
1 theelepel zeezout
¼ theelepel suiker
¼ theelepel witte peper
40 wonton-wikkels

Nahm Jim ’Groene Chili Dipsaus:
2 tenen knoflook
2 kleine groene pepers pittig
3 grote lichtgroene pepers mild
2 korianderwortels*
½ theelepel zeezout
1 el suiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap

Voor de krokante knoflook:
65 ml olie
6 tenen knoflook

*die zijn hier haast niet te krijgen, gebruik gewoon 2 takjes koriander

Bereiding

Knapperige knoflook en knoflookolie:
Verhit de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe terwijl de olie nog aan het opwarmen is.
Wacht tot de knoflook sist en blijf de knoflook roeren om te zorgen dat deze gelijkmatig kleurt. Kook de knoflook tot het een licht gouden kleur krijgt en giet de olie en knoflook in een hittebestendige kom.
De knoflook blijft even doorkoken en zal een donkerdere karamelkleur krijgen nadat je het uit de pan hebt gegoten. Laat afkoelen.

Nahm jimsaus
Gebruik je een vijzel en stamper om de knoflook, pepers, korianderwortels en zout tot een fijne pasta te stampen. Roer daarna de suiker, vissaus en limoensap erdoor. Doe in een kleine kom en zet opzij.

Dumpling vulling
Neem 2/3 van de garnalen en snijd deze super ijn met een mes. Plaats in een grote kom. Neem de resterende 1/3 van de garnalen en snijd in kleine stukjes (blokjes van ongeveer ½ cm). Voeg deze toe aan de fijngehakte garnalen. Voeg de kippenbouillon, maïzena, zout, suiker en peper toe. Gebruik een vork om de vulling zeer goed te mengen totdat het een plakkerig geheel wordt.

Dumplings maken
Leg een een volle theelepel vulling in het midden van een wonton-wikkel. Bevochtig de randen met water en plooi en druk de randen samen zodat ze de vulling omsluiten. Plaats op een dienblad en herhaal met de resterende wikkels en vulling. Dumplings kunnen op dit punt worden ingevroren (kook ze bevroren ).

Serveren
Breng je een grote pan met water aan de kook. Kook de dumplings ongeveer 5 minuten of tot ze gaar zijn. Giet af en leg op een serveerschaal.

Besprenkel met een beetje knoflookolie. Schep daarover de nahm jimsaus en bestrooi met wat knapperige stukjes knoflook. Serveer warm.

Opmerking: Wij houden niet van verse koriander, ik heb in de chilisaus ipv koriander, verse platte peterselie gedaan. Ik weet het is echt heel iets anders, wij vonden het lekker zo!