Loempia uit de Airfryer

Loempia uit de Airfryer

Algemeen


persons : 2
time : 15 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

2 kleine bakjes taugé
2 plakken ham, fijngesneden
2 bosuitjes in ringen
1/3 rode paprika in blokjes
1/3 gele paprika in blokjes
1/3 groene paprika in blokjes
zout en peper
2 vellen brickdeeg (filodeeg kan ook)
1 ei

Variantie tip, je kunt alle wokgroenten gebruiken die je lekker vindt.

Bereiding

Roerbak paprika beetgaar, niet te gaar want de rolletjes gaan nog in de Airfryer.
Voeg op het laatst de ham, lente-uitjes en taugé toe. Hussel even om en laat de groenten afkoelen tot koud of lauwwarm

Leg 2 vellen brickdeeg op je werkblad en verdeel de groenten hierover.
Bestrijk de randen met eigeel en rol de groenten in het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg halverwege het oprollen naar binnen zodat de zijkanten gesloten worden.

Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk ook de buitenkant van de rol nu met eigeel zodat de mooi bruin kleuren met bakken.

Verwarm de Airfryer voor op 160 Gr.C
Leg de groente rollen erin en bak 6-7 minuten goudbruin en krokant

Opmerking: kan je niet aan brickdeeg komen, je kunt ze ook maken van filodeeg. Bestrijk de filodeeg vellen wel dun met boter en leg 2 vellen op elkaar alvorens ze te vullen en op te rollen.

Opmerking: dit zijn 2 grote loempia's, je kunt ze ook kleiner maken als lekker bijgerecht.
Toen ik nog geen Airfryer had bakte ik ze in de oven, klik hier voor het oven recept