Tomatenbavarois met gamba

Tomatenbavarois met gamba

Algemeen


persons : 4 pers
time : 60 minuten + opstijven
book : Recept van 'Restaurant Beuningen Open' 2019

Ingredienten

Tomatenbavaroise
300 gr. tros tomaat
4 bladgelatine
1 dl. Room
beetje citroensap
tabasco, zout en peper

Pikante gamba
4 mooie gamba’s rauw gepeld
Chilisaus
½ teen knoflook
½ fijn gesneden ui
2 theelepels fijngehakte peterselie
Olie, Boter, Zout en peper,
Prikker

Basilicum dressing
2 eetlepels basilicum
1 sjalot
Olijfolie
Azijn, suiker, zout en peper

Tomatensalade
1 trostomaat
1 bol mozzarella
5 gr. Pijnboompitjes

Bereiding

Tomatenbavaroise
Ontvel de tros tomaat en draai deze fijn in een keukenmachine.
Druk de puree door een zeef.
Verwarm de tomatensap en los de in koud water geweekte gelatine in op.
Op smaak brengen met citroen, zout, peper en tabasco. EXTRA OPMERKING, breng héél goed op smaak, de slagroom zwakt daarna de smaak weer af!
Klop de room stijf.
Meng de tomatensap met de room als de sap begint te geleren en geheel is afgekoeld.
Stort de bavarois in glaasjes.

Pikante gamba
Fruit in de olie en boter de knoflook en ui.
Voeg de gamba toe en laat rustig gaar worden.
Scheut chilisaus toevoegen en vervolgens de fijngehakte peterselie.
Laat de gamba afkoelen.
Prik de prikker via de dunne zijde door de gamba.

Basilicum dressing
Hak de sjalot fijn.
Voeg de gehakte basilicum toe.
1/3 azijn en 2/3 olijfolie toevoegen, goed mengen (evt. in keukenmachine)
Op smaak brengen met zout en peper en azijn.

Tomatensalade
Snijd de tomaat en mozzarella in fijne brunoise (Blokjes).
Bruineer de pijnboompitjes. Meng deze met de basilicumdressing op smaak

Tomatensalade
Doe de tomatensalade op de bavaroise in het glaasje, doe de pijnboompitjes erop en prik de gamba bij het glaasje.
Garneer evt. af met een mooi blaadje lolo vert (sla soort)

Opmerking: Wij hebben dit gerecht geserveerd in 'ons Beuningen Open 2019' restaurant. Het originele recept komt van Gasterij de Arend uit Winssen ( een dorp dat deel uit maakt van onze gemeente)