Kip schnitzels met verse kruidenkorst

Kip schnitzels met verse kruidenkorst

Algemeen


persons : 2 pers
time : 30 minuten
book : Tv uitzending Masterchef Australie. Gary Mehigan gaf een masterclass aan kinderen.

Ingredienten

2 kipfilets
bloem
ei
100 gr oud wit brood
25 gr Parmezaanse kaas
verse kruiden zoals tijm en peterselie
'n paar naaldjes rozemarijn
peper, vers gemalen

Bereiding

Snij de kipfilets bij zodat ze ongeveer overal even dik zijn (bewaar de stukjes die je afsnijd voor een ander maaltijd. Maak er bv een kippenspies van)
Leg de kipfilets tussen huishoudfolie en sla deze met een vleeshamer, koekenpan of deegroller mooi plat.

Doe de stukken oud droog witbrood in een keukenmachine en draai er paneer van. Voeg de verse kruiden toe en laat deze even meedraaien.
Doe de verse kruiden paneer in een mengschaal.
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze met wat peper toe aan het kruiden paneer en meng deze er goed doorheen.

Zet 3 borden klaar, 1 met bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met de kruiden paneer.
Haal de kipschnitzels achtereenvolgens door de bloem, het ei en de kruiden paneer.

Verhit olie in een pan en bak de kipschnitzels enkele minuten per kan goudbruin.
Voeg op het laats een klont boter toe en bak de schnitzels nog 1 minuutje.
Haal uit de pan en leg ze ven op wat keukenpapier alvorens te serveren.

Tip:
Lekker met gebakken aardappelen en een salade